Groepenkasten

Voldoet uw groepenkast niet
meer voor uw huidige energieverbruik?

Zon&Investeren kan u hierin adviseren en uw groepenkast vervangen. Veel mensen weten niet dat de groepenkast eigenlijk niet meer voldoet aan de eisen vanwege de zonnepanelen, batterijen, warmtebatterij etc.

Ons adviesteam staat altijd klaar om u te voorzien van maatwerk advies

  • Duidelijk advies
  • Snelle offerte
  • Gecertificeerde monteurs

Gratis elektrisch adviesrapport

Wilt u weten of een nieuwe groepenkast een slimme investering is? Wij analyseren uw situatie en leveren een vrijblijvend maatwerkadvies – helder, deskundig en zonder verplichtingen! Bij Zon&Investeren krijgt u geen simpel rapport. Wij investeren 2-4 uur in het maken van een maatwerk rapport.

    Inhoud bewerken
    Emat Schneider

    Emat Schneider groepenkast

    Zon&Investeren werkt met Emat schneider groepenkasten, omdat er een ruim aanbod groepenkasten zijn met verschillende specificaties voor elke situatie. De Emat componenten kunnen in een Schneider groepenkast geplaatst worden voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

    • 10 jaar garantie
    • 1 en 3 fase mogelijkheden
    • Voorzien van de nodige keurmerken en certificeringen

    Hoe weet ik dat mijn groepenkast niet
    voldoet aan de eisen?

    Heeft u thuis nog een zogeheten stoppenkast dan moet deze zeker vervangen worden. Tegenwoordig moet er een hoofdschakelaar inzitten en per 4 groepen een aardlekschakelaar. Een uitbreiding van een groepenkast kan zelfs al als er extra stopcontacten worden aangelegd. Maar zeker bij zonnepanelen, thuisbatterijen, nieuwe keukenapparatuur, groot verbruikers etc.

    Vragen vanuit onze klanten

    Veelgestelde vragen over
    groepenkasten

    Bekijk hier de meest gestelde vragen en uitgebreide antwoorden over de groepenkast installaties inclusief informatie over installatie, compatibiliteit, opslagcapaciteit en de voordelen voor uw energiebeheer.

    De groepenkast moet voorzien zijn van een hoofdschakelaar. De groepenkast moet voorzien zijn van minimaal 2 aardlekschakelaars. Geen onderscheid meer tussen ‘droge’ en ‘natte’ groepen. Er mogen maximaal 4 groepen worden beveiligd door één aardlekschakelaar.
    De bestaande groepenkast moet voldoen aan de eisen ten tijde dat de woning is gebouwd. Wordt er een uitbreiding of aanpassing gedaan dan moet de groepenkast meteen voldoen aan de nieuwste eisen zoals hierboven benoemd.
    De badkamer en keuken behoorden tot de ‘natte’groepen. De rest zijn ‘droge’ groepen, maar tegenwoordig moet elke groep beveiligd worden door middel van een aardlekschakelaar en hoofdschakelaar.